About - Baklavacı Mehmet Yıldırım - Gaziantep Baklavacısı
loader

About

About
Mehmet Yıldırım 1963 yılında Gaziantep’te doğmuştur. 11 yaşında İstanbul’un yolunu tutarak baklavacılık sektörüne ilk adımı atmıştır.

Mehmet Yıldırım, usta olduktan sonra 1982 yılında kendi baklava tesisini kurar ve bugünkü "Baklavacı Mehmet Yıldırım” şirketinin ilk temellerini atar.

Mehmet Yıldırım toptan baklava satış - dağıtım sektöründe faaliyet gösterir ve kurduğu bu firma kısa sürede Toptan baklava sektöründe Türkiye’de en yüksek üretime sahip firmalarından biri haline gelir.

Mehmet Yıldırım Dünya’da ilk olan ve patentini aldığı Ballı Baklava’yı, gelenekselliği ve bilimle yoğurarak meydana getirir, ve bu isimde bir marka oluşturur. 2016’da Baklavacı Mehmet Yıldırım markasını oluşturur ve Başakşehir’de ilk şubesini açarak hizmet vermeye başlar. Kısa sürede İstanbul başta olmak üzere ülkemizde en iyi baklavacılar listesinde ilk sıralara yükselir.

Mehmet Yıldırım, çıraklıktan işverenliğe uzanan süreçte en önemli faktörü, ‘dürüst çalışmak, mesleğe saygı duymak ve işini sevmek’ olduğunu her daim dile getirir.

Mehmet Yıldırım, 2001 Yılında kurulan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneğinin (BAKTAD) Kurucu Başkanı olup halen bu görevi icra etmektedir. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında başkanlık ve yönetim kurulu görevlerini üstlenmiştir. Ayrıca bugün hala Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) Delege ve İstanbul Ticaret Odasında (İTO) Meclis Üyeliği olarak sektöre hizmet vermektedir.

Baklavacı Mehmet Yıldırım, ülkemizdeki her noktaya ve tüm dünyaya baklavayı göndererek, Gaziantep baklavasının tanıtılmasında ülkemiz adına öncü bir rol oynuyor...